Profile

Join date: May 29, 2022

About

Overzicht tijden: MotoGP van Italië 2022 live op tv en online

Startopstelling voor de MotoGP Grand Prix van Italië


MotoGP Italië 2022 Live


MotoGP Italië 2022 Live


MotoGP Italië 2022 Live


Marc Márquez rijdt dit weekend in Italië mogelijk zijn laatste race van het MotoGP-seizoen. De zesvoudig wereldkampioen van Honda laat zich opnieuw opereren aan zijn rechterarm.


De operatie zal plaatsvinden na de Grand Prix van Italië, die dit weekend wordt verreden. Márquez wacht na de ingreep een revalidatie van zo'n vijf maanden en het lijkt waarschijnlijk dat zijn seizoen daardoor voorbij is. De laatste race van het seizoen is over ruim vijf maanden (op 6 november).


De nieuwe ingreep wordt voor de 29-jarige Márquez zijn vierde operatie sinds zijn crash op 19 juli 2020 in het Spaanse Jerez. Sindsdien onderging de Spanjaard drie operaties aan zijn bovenarm en twee bottransplantaties.


Vorig jaar april keerde Márquez terug tijdens de Grand Prix van Portugal. Hij won sindsdien races in de Verenigde Staten en Duitsland, maar werd naar eigen zeggen nog altijd gehinderd door zijn fysieke problemen naar aanleiding van de val in Spanje.


"Ik kan absoluut niet genieten van dit seizoen", zei Márquez zaterdag. "Ik ben aan het worstelen, heb pijn en heb geen kracht. Bovendien zijn ook mijn prestaties niet goed genoeg en wil ik het beter doen."


Marquéz stond dit seizoen nog niet op het podium. De Honda-kopman ontbrak tijdens de GP's in Indonesië en Argentinië vanwege dubbel zicht, maar volgens de doktoren kwam een ingreep in die periode te vroeg. Márquez staat in het klassement tiende, op 48 punten van leider Fabio Quartararo.


Fabio di Giannantonio start zondag voor het eerst in zijn loopbaan van pole-position in een MotoGP-race. De Italiaan zorgde zaterdag voor een sensatie door de snelste tijd te noteren in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië.


Di Giannantonio moest al starten in Q1 en was in die sessie heel sterk. In het spoor van Jack Miller en Marc Marquez noteerde hij de ene na de andere snelle ronde. Uiteindelijk was hij sneller dan de beide ervaren MotoGP-coureurs en mocht de rookie voor het eerst naar Q2. In die beslissende sessie werd het nog mooier voor de Gresini-coureur.


Eens per jaar stromen de Toscaanse heuvels rond het asfaltlint van Mugello vol voor de Grand Prix van Italië, een van de hoogtepunten voor de MotoGP. Het prachtige circuit zorgt altijd voor bijzonder mooie wedstrijden waarbij de echte connaisseurs het niet kunnen nalaten om de mooie namen van de verschillende bochten te noemen. San Donato, Casanova, Arrabbiata, Correntaio, Biondetti en Bucine. Het zijn enkele beroemde namen die jaarlijks terugkeren als de MotoGP-machines over het circuit van Mugello scheuren.


Met zeven overwinningen is Valentino Rossi de meest gedecoreerde coureur in Mugello. Hij is er dit jaar natuurlijk niet meer bij, maar zal zaterdagmiddag wel aanwezig zijn op het circuit. Dan vindt er een speciale ceremonie plaats omdat het startnummer 46 nooit meer gebruikt zal worden in de MotoGP. Zelf was Rossi daar nooit zo’n voorstander van, maar de organisatie heeft anders besloten en heeft het plan wel doorgezet.


Drievoudig MotoGP-racewinnaar Enea Bastianini heeft geen al te beste herinnering aan zijn eerste optreden op Mugello. Hij ramde vorig jaar de achterkant van de machine van Johann Zarco toen de coureurs de startopstelling naderden. Bastianini kon daardoor niet aan de start komen. Dit jaar vergaat het de coureur beter, hij won de meest recente Grand Prix van Frankrijk. Fabio Quartararo komt als WK-leider naar Mugello, Aleix Espargaro is zijn naaste belager in de titelstrijd.


Startopstelling voor de MotoGP Grand Prix van Italië

De kwalificatie voor de Grand Prix van Italië kende zaterdagmiddag een verrassend verloop. Vanuit Q1 plaatsten Fabio di Giannantonio en Marc Marquez zich. Beide rijders speelden in Q2 ook een hoofdrol, al was dat in het geval van Marquez niet om de gewenste reden. Hij crashte vroeg in de sessie waardoor een rode vlag gezwaaid moest worden. Na de hervatting was Di Giannantonio de snelste, hij claimde zodoende voor het eerst in zijn carrière pole-position. Marco Bezzecchi, een andere rookie kwam tot de tweede plek. Luca Marini start als derde.

[[KIJK-LIVE]] MotoGP live op tv (MotoGP Italië 2022) 29 may 2022

More actions