Profile

Join date: May 29, 2022

About

🔴LIVE🔴📺🥊👉 Suomi Kanada Elää TV IIHF 2022


🔴LIVE🔴📺🥊👉 Suomi Kanada Elää TV IIHF 2022


🔴LIVE🔴📺🥊👉 Suomi Kanada Elää TV IIHF 2022


Kanada Suomi Elää Live Jääkiekon MM-Kisat Finaali 29 May 2022


Suomalaista kiekkohistoriaa! Leijonat jyräsi MM-finaaliin – Miro Heiskaselta huima esitys


Suomi varmisti lauantaina historiansa ensimmäisen miesten kotikisojen MM-mitalin. Leijonat pelaa sunnuntaina finaalissa kello 20.20 alkaen Kanadaa vastaan.


Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue teki historiaa lauantaina Tampereella, kun se selvitti tiensä ensimmäistä kertaa MM-kotikisoissa turnauksen finaaliin. Leijonat kukisti välieräottelussa Kanada maalein 4–3.


Suomi kohtaa sunnuntain finaalissa Kanadan. Ottelu alkaa kello 20.20. Kanada murskasi lauantain välierässä Tshekin 6–1.


– Tämä on niitä asioita, joista unelmoi. Taas on mahdollisuus voittaa se kaikkein hienoin, Leijonien varakapteeni Mikael Granlund sanoi.


Samalla Leijonat myös varmisti historiansa ensimmäisen kotikisojen MM-mitalin. Tätä ennen on ollut kahdeksat miesten kotikisat, joissa Suomi on ollut parhaimmillaan neljäs. Naisten jääkiekkomaajoukkue oli kotikisojen finaalissa vuonna 2019.


Leijonien sankariksi nousi Miro Heiskanen, joka iski turnauksen avausmaalinsa ja antoi myös kaksi maalisyöttöä. Kahden pisteen iltaan ylsivät Sami Vatanen tehoin 1+1 ja Harri Pesonen kahdella syöttöpisteellään.


– Tämä oli varmaan tässä turnauksessa paras esitykseni. Totta kai vieläkin on varmasti varaa parantaa. Huomenna otan vielä parhaan irti, Heiskanen lupasi Yle Urheilulle.


Kamppailua leimasi Yhdysvaltojen puolustustilanne. Kanada pelasi vain neljällä puolustajalla, minkä lisäksi nelosketjun hyökkääjä Sam Lafferty pelasi pakkina hajavaihtoja. Tämä kostautui lopulta merkittävällä tavalla, sillä Lafferty joutui seuraamaan aitiopaikalta kahta Leijonien maalia.


Kanada sai kuitenkin otteluun mainion alun, kun Nate Schmidtin laukaus siniviivalta painui ohi maskissa olleen Jussi Olkinuoran. Vierailijat pystyivät muutenkin sekoittamaan Suomen pelaamista aktiivisella karvauspelaamisella, mikä myös tuotti riistoja ja oivallisia vastahyökkäyksiä.


Erän loppua kohden Suomi pystyi luomaan pidempiä pyörityksiä, ja lopulta Heiskanen toi Leijonat tasoihin. Heiskanen liukui maalin eteen, ja nosti Laffertyn viereltä kiekon rystypuolelta maalin kattoon.


Suomi jatkoi toisessa erässä vahvasti, ja meni johtoon ylivoiman viime sekunneilla Sakari Mannisen komealla laukauksella oikeaan yläkulmaan. Manniselle avautui tilaa vasemmalta laidalta, ja hän naputtikin pitkän aikaa mailaansa jäähän pyytäen syöttöä Mikko Lehtoselta.


Kanada kuittasi osuman nopeasti ajassa 26.52, kun Sean Farrell ohitti maskiin jääneen Olkinuoran. Suomalaisvahti oli ollut alkuerän työttömänä, sillä hänelle ei ollut kertynyt ainuttakaan torjuntaa.


Leijonat osui vielä ennen ottelun puoltaväliä, kun Vatanen päätti Suomen pitkän pyörityksen hyökkäysalueella – tälläkin kertaa Laffertyn nenän edestä. Leijonat ehti hyökätä Yhdysvaltojen alueella kolmen ketjun voimin minuutin ja 40 sekuntia ennen Vatasen onnistumista.Kanada aloitti päätöserän vahvemmin, mutta Leijonat iski ratkaisseen 4–2-osuman ylivoimalla jo ajassa 45.03. Viimeistelyssä onnistui Joel Armia, jonka tarkka laukaus Schmidtin jalkojen välistä päätyi maaliin.


– Hyvä homma, että on vedot menneet sisään. Minulla on ollut joka päivä niin hauskaa näiden jätkien kanssa. Tämä on ihan mahtava ryhmä ja toivottavasti saamme sen kirkkaimman huomenna, voittomaalin tehnyt Armia sanoi.


Lopussa Kanada laittoi pelin jännäksi, kun Adam Gaudette onnistui vajaa kolme minuuttia ennen päätössummeria. Leijonat kuitenkin kesti vierailijoiden loppuhetkien rynnistyksen.

[

[Jääkiekon MM-Kisat IIHF] Kanada Suomi Elää 29 May 2022

More actions