Profile

Join date: May 29, 2022

About

Titta på Finland mot Kanada Live VM-FINAL ISHOCKEY 2022 DIREKTE. Finland och Kanada möts i VM-final. Det stod klart efter lördagens semifinaler i finska Tammerfors. Finland besegrade USA med 4-3 i sin semifinal medan Kanada vann med 6-1 över Tjeckien.


🔴GO LIVE📺📱👉 Canada vs. Finland Live

▶️LIVE NOW📺📱👉 Canada vs. Finland Live Stream


Nu väntar en repris på förra årets final och finalen från 2019. Finland vann 2019 medan Kanada tog hem guldet förra året.

Hemmanationen Finland sattes i gungning under inledningen av semifinalen. Redan i öppningsminuten gjorde Nate Schmidt 1-0 till amerikanerna med ett skott från blålinjen. Men framhejade av publiken lyckades Finland kvittera med knappt tre minuter kvar genom backen Miro Heiskanen, som efter en fin individuell prestation tyckte in en backhand bakom Jeremy Swayman i USA:s kasse.

- De fick första målet, men efter det tycker jag att vi spelade ganska bra under resten av matchen. De har mycket skicklighet och fart. Vi visste att de skulle spendera tid i vår zon förr eller senare, vilket det också gjorde, säger veteranen Valtteri Filppula till IIHF.com.

I mittperioden tog Finland ledningen två gånger om. Först genom Sakari Manninen till 2-1 och sedan genom Sami Vatanen till 3-2 efter att Sean Farrell stuckit i mellan och kvitterat för amerikanerna.

Fem minuter in i den tredje perioden satte Joel Armia 4-2 med ett skott utifrån och Finland hade segerläge. Daniel Audette reducerade visserligen för USA med 2:51 kvar, men någon kvittering blev det inte för USA som istället får spela om bronsmedaljerna mot Tjeckien imorgon.

- Jag tycker att de tog lite fördel i den andra perioden. De såg till att klara av det hela vägen, och gjorde det jobbigt för oss. Vi kunde inte få fart på spelet som vi ville, säger Schmidt som var en fyra ordinarie backar som kom till spel för USA.

USA har inte varit i final i ett VM sedan IIHF tog in slutspel i turneringen 1992. Senast laget vann ett VM-guld var 1960.

Finland kan ta sitt fjärde VM-guld, men första på hemmaplan på nio försök. De kan också ta guld samma år som de tog OS-guld efter att ha gått hela vägen i Peking i februari.

T

Titta på!! Finland mot Kanada Live VM-FINAL ISHOCKEY 2022 DIREKTE 29 May

More actions